Rima- ja Akustiikkapaneelit

Rima- ja Akustiikkapaneelien pinnat ovat aitoa puuviilua, mikä saa paneelit näyttämään luonnollisilta ja vivahteikkailta. Tuote on laadukasta kotimaista käsityötä ja luo tilaan kuin tilaan kauniin ja modernin tunnelman. Rima- ja Akustiikkapaneelit voidaan asentaa niin seiniin, kuin kattoihinkin. Mittatarkkojen rimojen reunoissa on pieni mikrotiiviste, joka tekee rimoista mukavan tuntuisia käsitellä. Rimat ovat höylätty alapuolelta 45 asteen kulmaan, joka puolestaan luo kolmiulotteista syvyyttä paneeliin. Tämä muoto myös parantaa paneelin akustiikkaominaisuuksia entisestäänkin. Akustisesti vaativimmissa kohteissa suosittelemme Akustiikkapaneeleita, joiden runkolevyyn on jyrsitty 40 kpl aukkoja, jotka ovat peitetty runkolevyn molemmin puolin saksalaisella akustiikkakankaalla.

Tuotteemme ovat täydellinen valinta niin julkisiin kuin yksityisiin tiloihin. Rima- ja Akustiikkapaneelit luovat ympäristöön kauniin ja modernin tunnelman, miellyttävällä akustiikalla.

RIMA- JA AKUSTIIKKAPANEELEIDEN TEKNISET TIEDOT JA MITAT:


Yhdessä paketissa on 2 paneelia eli 1,3 m2.
Yhden paneelin mitat ovat 3000 mm x 217 x 20 mm.
Yksi paneeli painaa 7 kg. Yksi paketti painaa 14 kg.
Mustat asennusruuvit sisältyvät toimitukseen.

Pontti pitkillä sivuilla. Päädyissä ei ole ponttia, vaan puskusauma.

Runko on 10 mm vahvuinen mdf. Akustiikkapaneelin runkolevyyn on jyrsitty 40 kpl 180x20 mm aukkoa. Näiden aukkojen pinta-ala on 21% koko paneelin pinta-alasta. Yhdistämällä rei’itetty ääntä imevä runko ja sileä, ääntä heijastava pinta, saadaan huonetila sopivaksi esimerkiksi musiikki- tai puheakustiikalle. Akustiikkapaneeleiden rimojen ja runkolevyn väliin, sekä runkolevyn takapuolelle on liimattu saksalaisen Royalin musta akustiikkakuitukangas. Akustiikkapaneeleidemme akustinen luokitus on C.

Rimojen leveys on 36 mm, ja niiden väli 8 mm. Rimojen välit kattavat 18,5% koko paneelin pinta-alasta.

Värit ja materiaalit:

  • Tammi
  • Valkotammi
  • Musta Tammi
  • Kastanjanruskea Tammi
  • Harmaa Tammi

Rimojen pintaviiluna on vahvuudeltaan 0,5 mm tammiviilu.

Kiinnitetään yleensä pontista, mutta tarvittaessa kiinnityksen voi vielä varmistaa muutamalla mustakantaisella ruuvilla myöskin rimojen välistä, varsinkin kattoasennuksissa. Koolausväli seinissä on 600 mm ja katossa 400 mm. Jos katossa on kattolämmitys, noudata aina lämmitysvalmistajan ohjeita, mitä kattomateriaaleja saa käyttää ja miltä etäisyydeltä lämmitysjärjestelmästä.

Akustiikka- ja sisustuspaneeleitamme on mahdollista yhdistellä samojen ponttimittojen ansiosta.

Katso asennusohjeet

  • Tammi
  • Valkotammi
  • Musta Tammi
  • Ruskea Tammi
  • Harmaa Tammi